Adresverklaring

Adresverklaring

Op Curaçao is het verkrijgen van een officieel adres nauw verbonden met de bouwvergunning. Bij de verstrekking van een bouwvergunning wordt door de Uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP) een adresverklaring en een huisnummerbordje verstrekt. Dit proces zorgt ervoor dat elk pand een uniek adres krijgt, wat cruciaal is voor onder andere persoonsregistratie en het aanvragen van nutsvoorzieningen.

Straatnamen en Huisnummers

Hòfi Sint Joris is een gated community en wacht momenteel op een beslissing van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) over het toewijzen van straatnamen. Er zijn hiervoor twee mogelijkheden: ofwel alle huizen krijgen een nummer in combinatie met de naam van de hoofdweg; of elke erftoegangsweg krijgt een eigen straatnaam en de huizen aan deze wegen een specifiek nummer voor die specifieke straat. Beide scenario’s zijn binnen resorts door de overheid toegepast. Het is dus even afwachten voor welke optie in het geval van Hòfi Sint Joris wordt gekozen.

Ondanks het ontbreken van de definitieve straatnamen, zijn er nu wel tijdelijke adressen verstrekt, om de registratie van bewoners reeds mogelijk te maken. Deze tijdelijke adresnotering is als volgt: 
Hòfi St. Joris z/n Kavel A-16
Willemstad, Curaçao

Voor bewoners die al een bouwvergunning hebben, maar nog geen adresverklaring, is het vanaf nu mogelijk om deze aan te vragen. Hiervoor dient u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP), gevestigd aan Plasa Horacio Hoyer 19. Ze zijn bereikbaar via het nummer: op +599 9 433 3200 en geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 11:30 uur.

Het Aanvragen van een Adres

Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP) is verantwoordelijk voor het toekennen, wijzigen en intrekken van huisnummers. In bepaalde situaties dient u zelf een huisnummer aan te vragen, bijvoorbeeld als uw pand nieuwbouw betreft, u een pand heeft gekocht zonder bekend huisnummer, of als u een bestaand pand heeft opgesplitst in meerdere delen. 

Het aanvragen van een huisnummer is essentieel voor inschrijving in het bevolkingsregister van Curaçao en het verkrijgen van nutsvoorzieningen zoals internet, water en elektra. Ook bij de oprichting en registratie van een bedrijf is een huisnummer noodzakelijk. Alleen de eigenaar van het betreffende pand kan een huisnummer aanvragen. De kosten hiervoor bedragen 12,50 ANG. Bij de aanvraag moeten een geldig identificatiebewijs en een eigendomsakte worden overlegd.

Bewegwijzering in Hofi Sint Joris

Naast de lopende aanvraag voor adressering hebben tevens de bestelling voor de bewegwijzering binnen Hofi Sint Joris afgerond. Bij de ingang van iedere sectie worden er portalen geplaatst. Deze worden dubbelzijdig uitgevoerd met op de voorkant notering van de betreffende sectie en op de achterkant een verwijzing naar de andere secties en de uitgang. Binnen het project worden tevens drie wayfinding palen geplaatst, op strategische locaties: net voor Sectie A aan de rechterkant; aan het einde van de zuid-noord gebiedsontsluitingsweg bij Sectie F; en op de T-splitsing tussen Sectie G en T2. Deze palen geven duidelijk aan waar alles zich bevindt en dragen bij aan de toegankelijkheid en navigatie binnen Hòfi Sint Joris. 

De adressering en de bewegwijzering zijn belangrijke stappen in de ontwikkeling van Hòfi Sint Joris. De koppeling van adressering aan de bouwvergunningen en de opties voor straatnamen bieden een solide basis voor registratie en voorzieningen. De tijdelijke adressen en de goed geplaatste oriëntatieborden zullen ervoor zorgen dat bewoners en bezoekers hun weg goed kunnen vinden op ons resort, zelfs voordat de definitieve straatnamen zijn vastgesteld. Met de voortgang van deze voorzieningen bereidt Hòfi Sint Joris zich steeds beter voor op de toekomstige groei van onze community en het welzijn van onze bewoners.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wintertuin Festival
Wintertuin Festival

Het Wintertuin Festival keert in september 2024 terug voor zijn zesde editie op Curaçao, met een programma dat dieper in de kracht van verhalen duikt om gemeenschappen te verbinden en wederzijds begrip te bevorderen. Dit tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op 14 en 21 september, is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel hoogtepunt …

Verantwoord Bouwen
Verantwoord Bouwen

Hòfi Sint Joris biedt de mogelijkheid om te wonen in een prachtige natuurlijke omgeving op Curaçao. Deze omgeving roept echter ook om een verantwoorde aanpak bij het bouwen van een huis. Duurzaam bouwen is niet alleen een trend, maar een noodzaak. We streven er dan ook naar om de eigenaren van de kavels op Hòfi Sint Joris zoveel mogelijk …

Maak kennis met ...
Maak kennis met ...

Rui da Silva, geboren in 1968 op het Portugese eiland Madeira. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de groenvoorziening en landscaping in Hòfi Sint Joris op Curaçao. Al ruim twaalf jaar werkt hij aan uiteenlopende hoveniersprojecten en zijn expertise en passie hem inmiddels onmisbaar gemaakt binnen ons team. Toen Rui dertien jaar oud was verhuisde hij …