Bouwrichtlijnen

Bouwrichtlijnen

Hòfi Sint Joris staat niet alleen bekend om de mooie kavels en inspirerende woonomgeving, maar zeker ook vanwege het respecteren van de rust, ruimte en natuur. In december 2023 hebben we ons beleid al benadrukt, maar gezien de voortgang en de toegenomen bouwactiviteiten willen we deze richtlijnen nogmaals onder de aandacht brengen.

Zoals eerder vermeld, is zwaar verkeer en bouwoverlast op zondag niet toegestaan. Dit geldt voor alle bouwkavels binnen ons resort. Wij begrijpen dat de drang om voortgang te boeken groot is, maar het is cruciaal dat bewoners van hun zondagsrust kunnen genieten zonder verstoring door bouwactiviteiten.

Rekening Houden met Elkaar

Het is van groot belang dat alle bewoners, bouwvakkers en aannemers rekening met elkaar houden, vooral in het weekend. Geluidsoverlast door bouwactiviteiten kan de harmonie en het woonplezier ernstig verstoren. Daarom hebben we de zondagsrust vastgelegd in onze bouwvoorschriften. Dit houdt in dat luidruchtige activiteiten zoals het gebruik van zware machines, hameren, en betonmengen strikt verboden zijn. Schilderwerk en andere stille werkzaamheden zijn toegestaan, mits ze geen overlast veroorzaken.

Specifieke Regels voor de Zondag

Zondag is een dag voor familie, sport en recreatie, kernaspecten die we koesteren binnen Hòfi Sint Joris. Onze bewoners verdienen de rust en ruimte om te ontspannen en van hun omgeving te genieten zonder de hinder van bouwgeluiden. Daarom is het belangrijk dat bouwactiviteiten op zondag stil blijven. Dit is niet alleen een kwestie van regelgeving, maar ook van respect en gemeenschapszin.

Beperking van Zwaarverkeer

Naast het respecteren van de zondagsrust, is het ook van groot belang dat bewoners en bouwers rekening houden met elkaar gedurende de avonden en de rest van het weekend. Zwaarverkeer zoals vrachtwagens en betonloaders moeten zoveel mogelijk beperkt worden tot door de week en overdag. Dit beleid is niet alleen bedoeld om geluidsoverlast te minimaliseren, maar ook om de veiligheid en leefbaarheid binnen Hòfi Sint Joris te waarborgen. Bewoners kunnen dan in alle rust genieten van hun thuisomgeving, terwijl de bouwactiviteiten gecontroleerd en passend binnen de vastgestelde richtlijnen plaatsvinden.

Harmonieuze Woonomgeving

De bouwvoorschriften op Hòfi Sint Joris zijn ontworpen om zowel de kwaliteit van de leefomgeving te bevorderen als om tijdens de bouwperiode een aangename woonervaring te garanderen. Het respecteren van de zondagsrust is daarbij essentieel. Samen zorgen we ervoor dat Hòfi Sint Joris zich ontwikkelt tot een harmonieuze en hoogwaardige woonomgeving waar iedereen met plezier woont.

Voor meer informatie kunt u terecht op: Hòfi Sint Joris Bouwvoorschriften.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wintertuin Festival
Wintertuin Festival

Het Wintertuin Festival keert in september 2024 terug voor zijn zesde editie op Curaçao, met een programma dat dieper in de kracht van verhalen duikt om gemeenschappen te verbinden en wederzijds begrip te bevorderen. Dit tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op 14 en 21 september, is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel hoogtepunt …

Verantwoord Bouwen
Verantwoord Bouwen

Hòfi Sint Joris biedt de mogelijkheid om te wonen in een prachtige natuurlijke omgeving op Curaçao. Deze omgeving roept echter ook om een verantwoorde aanpak bij het bouwen van een huis. Duurzaam bouwen is niet alleen een trend, maar een noodzaak. We streven er dan ook naar om de eigenaren van de kavels op Hòfi Sint Joris zoveel mogelijk …

Maak kennis met ...
Maak kennis met ...

Rui da Silva, geboren in 1968 op het Portugese eiland Madeira. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de groenvoorziening en landscaping in Hòfi Sint Joris op Curaçao. Al ruim twaalf jaar werkt hij aan uiteenlopende hoveniersprojecten en zijn expertise en passie hem inmiddels onmisbaar gemaakt binnen ons team. Toen Rui dertien jaar oud was verhuisde hij …