FAQ

FAQ

Een FAQ, oftewel Frequently Asked Questions, is een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden. Het doel is om snel en duidelijk informatie te bieden over onderwerpen die veel mensen bezighouden. Op onze website vindt u een uitgebreide FAQ-pagina met antwoorden op veel gestelde met betrekking tot bouwen, wonen en de infrastructuur van Hòfi Sint Joris. In de nieuwsbrief belichten we vanaf nu maandelijks enkele actuele veel gestelde vragen. Hieronder vindt u de vragen en antwoorden van deze maand.

Waarom is een beerput verboden?

Beerputten zijn op Hòfi Sint Joris niet toegestaan om de kwaliteit van het grondwater en de hygiëne te beschermen. Bij een beerput komt afvalwater zonder natuurlijke afbraak direct in contact met de omliggende grond en het grondwater. In tegenstelling tot een septic tank, die afvalwater afvoert na biologische afbraak, wat veiliger is.

Er zijn ook andere systemen toegestaan, zoals de geavanceerde afvalwaterreinigingssystemen. De ontwikkelaar Zeebries heeft eerder het merk Biorock toegepast. Deze systemen maken hergebruik van afvalwater mogelijk, bijvoorbeeld voor tuinirrigatie. Indien u hierover nog vragen heeft, neem gerust contact op met Zeebries.

Hoe wordt het gebruik van de padelbaan georganiseerd?

Zeebries onderzoekt momenteel welk reserveringssysteem het meest geschikt is voor de padelbaan. Voorlopig zal Zeebries de padelbaan beheren, in de toekomst zal Stichting Hòfi Sint Joris het beheer van dit systeem op zich nemen. Aangezien de padelbaan nu reeds in gebruik is en we nog geen reserveringsysteem hebben, kunt u reserveren bij Ian Thoonen per whatsapp tekst bericht (+599 9 5245815). De reservering is geldig na bevestiging van Ian. Het doel is om de baan eerlijk te verdelen onder de eigenaren, zo zal er een maximaal aantal uren per week voor elke kaveleigenaar worden vastgesteld. Voor gebruik van de baan dient tenminste één van de spelers een kaveleigenaar (of gezinslid van een kaveleigenaar) te zijn.

Zijn de statuten en algemene bepalingen van de VvE en de stichting al bekend?

De Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) voor de secties A en B (gezamenlijk één vereniging), C en D (gezamenlijk één vereniging) en T1 zijn reeds opgericht, evenals als de overkoepelende stichting. De oprichting van de VvE’s voor secties E en G (gezamenlijk één vereniging), voor sectie F en een gezamenlijke vereniging voor T5 en T6 volgen binnenkort. Een kopie van de statuten kunt u opvragen via uw verkoopadviseur.

Ontwikkelt Zeebries de gehele Koraal Tabak Plantage?

Nee, Zeebries ontwikkelt slechts een deel van de plantage. Van de 600 hectare heeft Zeebries 55 hectare aangekocht. Dit is het enige deel dat volgens het EOP (het bestemmingsplan van Curaçao) ontwikkeld mag worden.

De overige gronden zijn bestemd als “open gebied” en “conserveringsgebied”. Deze bestemmingen maken verdere ontwikkeling op korte termijn niet mogelijk. De familie Bakhuis, eigenaar van de rest van de plantage, heeft voor de “open gebieden” een bestemmingswijziging aangevraagd. Deze aanvraag is momenteel in behandeling bij het ministerie van VVRP.

Heeft u nog andere vragen? Bezoek onze uitgebreide FAQ-pagina of neem contact op met uw verkoopadviseur.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Ride, Walk & Swim
Ride, Walk & Swim

Op 26 januari 2025 vindt de volgende editie van de Ride, Walk & Swim for the Roses plaats. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Stichting Ride for the Roses Curaçao en heeft als doel om geld in te zamelen voor kankerzorg op het eiland en bewustzijn te creëren over de ziekte. Wat begon in 2005 met een enkele fietstocht, is uitgegroeid tot …

Update Voortgang
Update Voortgang

De ontwikkeling van het verkavelingsproject op Hòfi Sint Joris blijft in volle gang. Ondanks enkele uitdagingen door de weersomstandigheden, met name de flinke regenval in de afgelopen weken, boeken we steady vooruitgang op meerdere fronten. Hieronder weer een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen. Sectie B is inmiddels volledig …

Maak kennis met ...
Maak kennis met ...

Martin Koopman, die in 1963 werd geboren te Bedum, in Nederland. Sinds oktober 2024 is hij werkzaam bij Hòfi Sint Joris, waar hij verantwoordelijk is voor het ontwerp van wegen. Met zijn jarenlange ervaring in civiele techniek draagt hij bij aan de verdere ontwikkeling van dit unieke natuur-, woon- en recreatiegebied op Curaçao. Martin groeide op …