Filomena Zorghotel

Filomena Zorghotel

Binnenkort zal Curaçao kennismaken met een uniek concept: het Zorghotel. Deze gloednieuwe accommodatie biedt niet alleen een aangepast vakantieverblijf voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, maar biedt tevens de nodige verpleging, verzorging en begeleiding, die deze doelgroep nodig heeft om een vakantie echt comfortabel te maken. 

Ziek zijn hoeft niet langer te betekenen dat men niet op reis kan. Het Filomena Zorghotel streeft ernaar om mensen een onvergetelijke vakantie te bezorgen met alle benodigde hulpmiddelen en ondersteuning. Geen zorgvraag is te complex. Of je nu alleen op zoek bent naar een ontspannen vakantie in een aangepast appartement of zoekt naar een verblijf waarbij zorgprofessionals 24/7 voor je klaarstaan, het Zorghotel kan in alle opzichten aan jouw persoonlijke behoeften en wensen voldoen en levert zorg op maat.

Midden in de Natuur

Het Zorghotel opent in het tweede kwartaal van 2025 haar deuren op Hòfi Sint Joris. Het is de perfecte oplossing voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, die heel graag op vakantie willen maar daar extra zorg voor nodig hebben. Hier kun je je volledig concentreren op het genieten van de prachtige omgeving, terwijl het team alle praktische zaken voor jullie regelt. Het hotel staat klaar om zowel jong als oud te helpen genieten van een ontspannen vakantie.

Zorg op maat

De operationele manager van Filomena is een ervaren wijkverpleegkundige met expertise in kwaliteitszorg. Zij staat garant voor de zorg op maat. In overleg met het reisgezelschap zal zij op voorhand een persoonlijk zorgplan opstellen, dat volledig is afgestemd op de individuele en specifieke behoeften van de hotelgasten.

Uniek op Curaçao

Met de komst van dit Zorghotel is Curaçao voor het eerst voorzien van een accommodatie die gelijkvloerse vakantieverblijven combineert met verpleging, verzorging en begeleiding. Dit unieke concept maakt het ook voor zorgbehoevenden mogelijk om optimaal te genieten van alles wat Curaçao te bieden heeft. Filomena garandeert hoogwaardige service en zorgkwaliteit voor haar gasten en diens begeleiders.

Mantelzorgers

Het Zorghotel erkent namelijk tevens de onschatbare rol van mantelzorgers. De dagelijkse verzorgers van mensen met een chronische hulpvraag zetten zich doorgaans, met liefde en toewijding, dag en nacht in voor hun naasten. Het is echter belangrijk dat ook zij af en toe de tijd nemen om zichzelf even op te laden. Tijdens het verblijf in het Zorghotel nemen de ervaren zorgprofessionals deze zorg volledig van hen over, zodat ook zij met een gerust hart kunnen ontspannen en genieten van de welverdiende vakantie. Filomena biedt een veilige omgeving waarin ook de mantelzorgers kunnen herstellen, wetende dat hun dierbare in goede handen is. Door deze multi-ontzorgende visie kan iedereen profiteren van een zorgeloze en ontspannen vakantie-ervaring.

Timesharing

Voor gasten die vaker van de service en expertise van het Filomena Zorghotel in Hòfi Sint Joris op Curaçao gebruik zouden willen maken, bieden zij tevens een mogelijkheid tot timesharing. Bezoek hun website voor meer informatie over hun diensten en alle mogelijkheden: filomenazorghotel.com.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wintertuin Festival
Wintertuin Festival

Het Wintertuin Festival keert in september 2024 terug voor zijn zesde editie op Curaçao, met een programma dat dieper in de kracht van verhalen duikt om gemeenschappen te verbinden en wederzijds begrip te bevorderen. Dit tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op 14 en 21 september, is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel hoogtepunt …

Verantwoord Bouwen
Verantwoord Bouwen

Hòfi Sint Joris biedt de mogelijkheid om te wonen in een prachtige natuurlijke omgeving op Curaçao. Deze omgeving roept echter ook om een verantwoorde aanpak bij het bouwen van een huis. Duurzaam bouwen is niet alleen een trend, maar een noodzaak. We streven er dan ook naar om de eigenaren van de kavels op Hòfi Sint Joris zoveel mogelijk …

Maak kennis met ...
Maak kennis met ...

Rui da Silva, geboren in 1968 op het Portugese eiland Madeira. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de groenvoorziening en landscaping in Hòfi Sint Joris op Curaçao. Al ruim twaalf jaar werkt hij aan uiteenlopende hoveniersprojecten en zijn expertise en passie hem inmiddels onmisbaar gemaakt binnen ons team. Toen Rui dertien jaar oud was verhuisde hij …