Fuik Shop

Fuik Shop

Hòfi Sint Joris wil u als kaveleigenaar graag informeren over lokale initiatieven, die bijdragen aan duurzaamheid en de zelfvoorziening van Curaçao. Een van die initiatieven is Fuik Shop, gevestigd aan de Reigerweg 21, waar men terecht kan voor verse, lokale en organische producten.

Meer dan een Winkel

De Fuik Shop is geen doorsnee winkel, maar een ervaring op zich. Sinds de oprichting in 2015, met een officiële opening in januari 2016, heeft de Fuik Shop zich onderscheiden door hun toewijding aan kwaliteit en klantgerichtheid. Wat deze winkel bijzonder maakt, is dat ze niet alleen lokale biologische producten verkopen, maar ook een assortiment van geïmporteerde groenten en fruit aanbieden. Hun assortiment omvat onder andere vers sap en extracten, aardappelen, sla, fruit, groenten, kiemgroenten, kruiden en microgreens.

Lokale Productie met EM® Technologie

Een belangrijk aspect van de Fuik Shop is hun eigen boerderij waar zij hun producten op een organische manier verbouwen. Ze maken gebruik van de EM® (Effectieve Micro-organismen) technologie, ontwikkeld door de Japanse wetenschapper Dr. Teruo Higa. Deze technologie maakt gebruik van een combinatie van nuttige micro-organismen die van nature in de bodem voorkomen en helpt de natuurlijke weerstand van de bodem en planten te verhogen. Dit resulteert in een hogere kwaliteit en vruchtbaarheid van de bodem, wat op zijn beurt de groei en kwaliteit van gewassen verbetert.

EM® technologie is bijzonder omdat het zowel aerobe als anaerobe micro-organismen bevat, die gezamenlijk zorgen voor een gezonde en vruchtbare bodem. Deze micro-organismen produceren bioactieve stoffen zoals vitaminen, hormonen, enzymen en antioxidanten die de groei en bescherming van planten bevorderen.

Bijdrage aan de Lokale Economie

De Fuik Shop speelt een belangrijke rol in de lokale economie van Curaçao. Hoewel het eiland jaarlijks miljoenen gulden aan groenten en fruit importeert, laat de Fuik Shop zien dat het mogelijk is om lokaal hoogwaardige producten te verbouwen. Met hun focus op duurzaamheid en kwaliteit, dragen ze bij aan de vermindering van de afhankelijkheid van geïmporteerde producten en bevorderen ze lokale werkgelegenheid in de agrarische sector.

Uitdagingen en Oplossingen

Ondanks de vele voordelen van lokale landbouw, zijn er op Curaçao verschillende uitdagingen die het moeilijk maken voor boeren om winstgevend te zijn. Hoge waterkosten en een gebrek aan regenval zijn enkele van de grootste obstakels. Bovendien ontbreekt het eiland aan een effectief watermanagementsysteem dat regenwater opvangt voor agrarisch gebruik.

Desondanks zijn er stappen in de goede richting gezet. Recent is er een overeenkomst gesloten waardoor boeren tegen gereduceerde prijzen water kunnen verkrijgen. Dit is een belangrijke stap om de landbouwsector verder te ontwikkelen en de afhankelijkheid van geïmporteerde producten te verminderen.

Duurzame Toekomst voor Curaçao

Fuik Shop is een inspirerend voorbeeld van hoe lokale initiatieven kunnen bijdragen aan duurzaamheid en economische groei op Curaçao. Met hun toewijding aan organische landbouw en innovatieve technologieën zoals EM®, laten ze zien dat het mogelijk is om op een kleine schaal hoogwaardige producten te verbouwen. Door hun inzet en visie dragen ze bij aan een gezondere en meer zelfvoorzienende toekomst voor het eiland.

Bij Hòfi Sint Joris moedigen we iedereen aan om een bezoek te brengen aan de Fuik Shop en zelf de voordelen van lokale, organische producten te ervaren. Samen kunnen we werken aan een duurzamere toekomst voor Curaçao.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wintertuin Festival
Wintertuin Festival

Het Wintertuin Festival keert in september 2024 terug voor zijn zesde editie op Curaçao, met een programma dat dieper in de kracht van verhalen duikt om gemeenschappen te verbinden en wederzijds begrip te bevorderen. Dit tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op 14 en 21 september, is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel hoogtepunt …

Verantwoord Bouwen
Verantwoord Bouwen

Hòfi Sint Joris biedt de mogelijkheid om te wonen in een prachtige natuurlijke omgeving op Curaçao. Deze omgeving roept echter ook om een verantwoorde aanpak bij het bouwen van een huis. Duurzaam bouwen is niet alleen een trend, maar een noodzaak. We streven er dan ook naar om de eigenaren van de kavels op Hòfi Sint Joris zoveel mogelijk …

Maak kennis met ...
Maak kennis met ...

Rui da Silva, geboren in 1968 op het Portugese eiland Madeira. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de groenvoorziening en landscaping in Hòfi Sint Joris op Curaçao. Al ruim twaalf jaar werkt hij aan uiteenlopende hoveniersprojecten en zijn expertise en passie hem inmiddels onmisbaar gemaakt binnen ons team. Toen Rui dertien jaar oud was verhuisde hij …