Line up CNSJF 2024

Line up CNSJF 2024

Naarmate de zomer vordert, nadert ook een van de meest verwachte muziekevenementen van het jaar: het Curaçao North Sea Jazz Festival. Van donderdag 29 augustus tot en met zaterdag 31 augustus zullen muziekliefhebbers van over de hele wereld samenkomen om te genieten van een indrukwekkende mix van jazz, soul, R&B en nog veel meer. 

Hieronder vind je de namen die tot nu toe zijn aangekondigd. Het volledige tijdschema wordt later bekendgemaakt, dus hou de aankondigingen goed in de gaten en bereid je voor op een onvergetelijke muzikale ervaring op het zonnige Curaçao.

DONDERDAG 29 AUGUSTUS 2024

CHIC Featuring Nile Rodgers - Nile Rodgers, bekend als gitarist, componist en producer, is verbonden aan de wereldwijde discohit "Le Freak" met zijn band CHIC. Rodgers heeft echter een bredere impact gehad door het schrijven en produceren van talloze hits voor artiesten zoals David Bowie, Diana Ross, Debbie Harry, Duran Duran, Mick Jagger en Lady Gaga. Zijn samenwerking met Daft Punk en Pharrell Williams resulteerde in de hit "Get Lucky", en recentelijk ontving hij twee Grammy's voor zijn werk op Beyoncé's album "Renaissance". Rodgers blijft internationaal toeren met CHIC en brengt een set vol hits die hij schreef en produceerde.

Leoni Torres - Leoni Torres, volledig Leonardo Torres Álvarez, is een Cubaanse zanger, songschrijver en producer. Geïnspireerd door Amerikaanse R&B en Michael Jackson, trad hij al jong op. Torres was zeven jaar zanger bij Charanga Habanera voordat hij solo ging. Zijn debuutalbum "Bajo La Piel" kwam uit in 2007. Torres mengt traditionele en moderne Latinpop, met invloeden van salsa en reggaeton. Hij is ook bekend als componist van "Traidora", een hit van Gente de Zona en Marc Anthony.

VRIJDAG 30 AUGUSTUS 2024

Gladys Knight - De "Empress of Soul" Gladys Knight heeft een carrière die meer dan vijf decennia overspant. Ze werd beroemd met haar band The Pips, met hits zoals "I Heard It Through The Grapevine" en "Midnight Train To Georgia". In de jaren 80 begon Knight een succesvolle solocarrière en zong de James Bond titelsong "License To Kill". Ze heeft talloze albums uitgebracht en meerdere Grammy's gewonnen.

Gregory Porter - Gregory Porter, bekend om zijn baritonstem, heeft met zijn derde album "Liquid Spirit" een Grammy gewonnen. Porter, die Donny Hathaway, Bill Withers en Nat King Cole als invloeden beschouwt, bracht in 2017 een eerbetoonalbum uit, "Nat King Cole & Me". Zijn laatste album, "Still Rising", bevat nieuwe nummers, covers en duetten. Porter blijft een populaire artiest met een warme uitstraling en krachtige stem.

Juan Luis Guerra 440 - Juan Luis Guerra is een Dominicaanse zanger, componist en producer, bekend om zijn mix van merengue, salsa, bachata en afropop. Guerra verkocht miljoenen albums en ontving talloze prijzen, waaronder Latin Grammy's en Grammy Awards. Hij is een vaste waarde op festivals en zijn optredens zijn altijd energiek en meeslepend. Zijn laatste album, "Radio Güira", verscheen vorig jaar.

Marc Anthony - Marc Anthony is de bestverkopende salsa-artiest ter wereld. Geboren in New York begon hij zijn carrière met het album "When The Night Is Over" in 1991. Zijn doorbraak als salsazanger kwam met "Otra Nota" in 1993. Anthony won meerdere Grammy's en Latin Grammy's en breidde zijn werk uit naar acteren en filantropie. Zijn recente album "Pa’llá Voy" werd in 2022 uitgebracht.

Seal - Seal, bekend om hits zoals "Killer", "Crazy" en "Kiss From A Rose", is een prominente figuur sinds de jaren 90. Hij heeft meerdere Grammy's, Brit- en MTV Awards gewonnen en verkocht 30 miljoen albums. Seal viert zijn 30-jarige carrière met een wereldtournee rond zijn klassieke albums "Seal" (1991) en "Seal II" (1994), onder muzikale regie van Trevor Horn.

Judith Hill - Judith Hill is een Amerikaanse zangeres, componist en pianist. Ze werkte als achtergrondzangeres voor grote namen zoals Prince en Michael Jackson. Haar debuutalbum "Back In Time" werd geproduceerd door Prince. Hill toerde met Josh Groban en John Legend en brengt dit jaar haar nieuwe album "Letters From A Black Widow" uit.

ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2024

Eros Ramazzotti - De Italiaanse zanger en componist Eros Ramazzotti begon op jonge leeftijd met muziek. Zijn internationale doorbraak kwam na het winnen van het Sanremo Festival in 1984. Hij verkocht meer dan 70 miljoen albums en werkte samen met artiesten zoals Tina Turner en Luciano Pavarotti. Ramazzotti's laatste album "Battito Infinito" kwam uit in 2022.

Jennifer Hudson - Jennifer Hudson is een veelzijdige Amerikaanse artiest, bekend van "American Idol" en haar rol in "Dreamgirls". Ze won als een van de jongste vrouwen alle vier de grote Amerikaanse entertainmentprijzen: Emmy, Grammy, Oscar en Tony (EGOT). Hudson heeft drie albums uitgebracht en presenteert haar eigen talkshow. In 2020 werd ze door Time genoemd als een van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld.

Lizz Wright - Lizz Wright, bekend om haar unieke zangstem, is een gewaardeerde jazzvocaliste sinds haar debuut in 2003. Met een achtergrond in gospel, put ze inspiratie uit iconische zangeressen als Nina Simone en Billie Holiday, maar geeft er een eigentijdse draai aan. Haar album "Grace" uit 2017 keerde terug naar haar wortels, met een mix van gospel, blues, jazz, folk, soul en pop. Nu lanceert ze "Shadow", haar eerste studioalbum op haar label Blues & Greens Records, na het livealbum "Holding Space" in 2022.

Maluma - De Colombiaanse singer-songwriter Maluma, geboren als Juan Luis Londoño Arias, is een toonaangevende Latin artiest. Hij brak door met zijn album “Pretty Boy, Dirty Boy” in 2015 en heeft sindsdien samengewerkt met artiesten als Shakira en Madonna. Naast muziek acteerde hij in de film “Marry Me” met Jennifer Lopez. Zijn nieuwste album “Don Juan” werd genomineerd voor een Grammy.

Matteo Mancuso - De Italiaanse gitarist Matteo Mancuso, afkomstig uit Palermo, Sicilië, staat bekend om zijn unieke gitaartechniek en virtuoze solo's. Hij begon jong met muziek en studeerde cum laude af aan het conservatorium van Palermo. Mancuso wordt geprezen door grote namen als Al Di Meola en Steve Vai, en bracht in 2023 zijn eerste studioalbum “The Journey” uit.

Voor meer informatie, check: www.curacaonorthseajazz.com/nl.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wintertuin Festival
Wintertuin Festival

Het Wintertuin Festival keert in september 2024 terug voor zijn zesde editie op Curaçao, met een programma dat dieper in de kracht van verhalen duikt om gemeenschappen te verbinden en wederzijds begrip te bevorderen. Dit tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op 14 en 21 september, is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel hoogtepunt …

Verantwoord Bouwen
Verantwoord Bouwen

Hòfi Sint Joris biedt de mogelijkheid om te wonen in een prachtige natuurlijke omgeving op Curaçao. Deze omgeving roept echter ook om een verantwoorde aanpak bij het bouwen van een huis. Duurzaam bouwen is niet alleen een trend, maar een noodzaak. We streven er dan ook naar om de eigenaren van de kavels op Hòfi Sint Joris zoveel mogelijk …

Maak kennis met ...
Maak kennis met ...

Rui da Silva, geboren in 1968 op het Portugese eiland Madeira. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de groenvoorziening en landscaping in Hòfi Sint Joris op Curaçao. Al ruim twaalf jaar werkt hij aan uiteenlopende hoveniersprojecten en zijn expertise en passie hem inmiddels onmisbaar gemaakt binnen ons team. Toen Rui dertien jaar oud was verhuisde hij …