Long Table Curaçao 2024

Long Table Curaçao 2024

Op zondag 20 oktober 2024 zal het Renaissance Wind Creek Curaçao Resort het toneel zijn van een bijzonder evenement: de eerste editie van Long Table Curaçao. Dit eendaagse liefdadigheidsevenement, dat tussen 18:30 en 21:00 uur plaatsvindt, belooft een avond vol culinaire hoogstandjes en gemeenschapssfeer. Onder de sterrenhemel wordt een unieke eetervaring geboden voor 400 gasten, waarbij niet alleen de zintuigen worden geprikkeld, maar ook lokale goede doelen worden ondersteund. Het evenement is al volledig uitverkocht, wat getuigt van het enthousiasme en de steun vanuit de Curaçaose gemeenschap.

Inspiratie vanuit Long Table Aruba
Long Table Curaçao is geïnspireerd door het succes van de zes eerdere edities van Long Table Aruba, waar het evenement uitgroeide tot een belangrijk platform voor lokale goede doelen. Wind Creek Curaçao zet met dit initiatief haar maatschappelijke betrokkenheid voort en breidt deze verder uit naar Curaçao. Het evenement onderscheidt zich niet alleen door de unieke setting, maar ook door de focus op de gemeenschap. Deelnemers aan Long Table Curaçao genieten van een gastronomisch diner, live entertainment en de mogelijkheid om in contact te komen met sleutelfiguren uit de lokale samenleving.

Video Contest voor Lokale Non-Profits
Centraal in het liefdadigheidsaspect van Long Table Curaçao stond een video-wedstrijd, gericht op lokale non-profitorganisaties. Om kans te maken op een deel van de $50.000 prijzengeld, werden goede doelen uitgenodigd om een video van maximaal 60 seconden in te sturen. In deze video’s presenteerden de organisaties hun missie, vertelden ze over hun werkzaamheden en gaven ze aan hoe het prijzengeld hun organisatie zou helpen. De inzendtermijn sloot op 15 september 2024, waarna de video’s werden geplaatst op de Facebook-pagina van Long Table Curaçao.

Publiek Stemmen voor de Winnaars
Van 20 september tot 10 oktober 2024 kreeg het publiek de kans om te stemmen op hun favoriete non-profitorganisatie. Deze publieke stemming speelde een cruciale rol in het bepalen van de winnaars, wat ervoor zorgde dat de gemeenschap zelf kon kiezen welke goede doelen het prijzengeld het meest verdienden. Naast Facebook was er ook een stemlink beschikbaar via de website van Wind Creek Curaçao, zodat iedereen kon deelnemen aan het stemproces, ook degenen zonder een Facebook-account.

Een Unieke Ervaring voor Curaçao
Long Table Curaçao biedt niet alleen een onvergetelijke avond voor de aanwezige gasten, maar is ook een belangrijk moment voor de lokale gemeenschap. Door middel van deze video-wedstrijd en de publieke stemming werd het prijzengeld op een democratische manier verdeeld, wat bijdraagt aan een bredere betrokkenheid van de gemeenschap bij lokale initiatieven. Het evenement creëert zo niet alleen een platform voor goede doelen, maar draagt ook bij aan hun zichtbaarheid en netwerk binnen de Curaçaose samenleving.

Hoewel de inschrijvingen voor dit jaar gesloten zijn, is de impact van Long Table Curaçao veel groter dan één avond. Het evenement versterkt de banden binnen de gemeenschap en zet de schijnwerpers op het waardevolle werk van lokale non-profitorganisaties. De winnaars van de prijzengelden zullen in de loop van oktober bekend worden gemaakt en de verwachting is dat zij met deze financiële steun hun werk verder kunnen uitbreiden en nog meer impact kunnen maken.

Blik op de Toekomst
Long Table Curaçao heeft met deze eerste editie de basis gelegd voor een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij niet alleen de aanwezigen kunnen genieten van een exclusieve ervaring, maar ook de bredere gemeenschap wordt betrokken. Wind Creek Curaçao hoopt met deze formule een duurzaam verschil te maken voor lokale goede doelen en ziet uit naar toekomstige edities waarin nog meer organisaties de kans krijgen om hun werk te presenteren en ondersteund te worden.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Long Table Curaçao 2024
Long Table Curaçao 2024

Op zondag 20 oktober 2024 zal het Renaissance Wind Creek Curaçao Resort het toneel zijn van een bijzonder evenement: de eerste editie van Long Table Curaçao. Dit eendaagse liefdadigheidsevenement, dat tussen 18:30 en 21:00 uur plaatsvindt, belooft een avond vol culinaire hoogstandjes en gemeenschapssfeer. Onder de sterrenhemel wordt …

Update Voortgang
Update Voortgang

De ontwikkeling binnen de gated community Hòfi Sint Joris gaat gestaag verder, met zowel grote als kleinere projecten die vorm krijgen. In dit artikel leest u over enkele mijlpalen en de voortgang op het gebied van infrastructuur en terreinontwikkeling. Op kavel A20 vinden op dit moment intensieve werkzaamheden plaats. Deze kavel is volledig …

Maak kennis met...
Maak kennis met...

Kyra Spierings, die in 2003 werd geboren in Helmond. Sinds deze maand is zij de nieuwe stagiaire bij Hòfi Sint Joris op Curaçao. In deze functie gaat Kyra praktijkervaring opdoen binnen ons verkavelingsplan, terwijl ze hierbij bijdraagt aan ons project. Ze is vastbesloten om veel te leren en haar kennis van de vastgoedontwikkeling verder te …