Maak kennis met …

Maak kennis met …

Edwin Slieker, geboren in Schiedam, Nederland en opgegroeid in Numansdorp nabij Rotterdam. Edwin verhuisde in januari 1993 naar Curaçao en is vanaf het allereerste begin betrokken bij Hòfi Sint Joris. Vanuit zijn bedrijf ZALKA Construction & Consultancy heeft een bijdrage geleverd aan de planontwikkeling en een ontwerp gemaakt voor de engineering van de infrastructuur. 

Edwin volgde zijn middelbare schoolopleiding in Oud-Beijerland en behaalde vervolgens een diploma in Weg- en Waterbouwkunde (Civiele Techniek) aan de HTS in Rotterdam. Zijn professionele loopbaan op het eiland startte bij Projecten Groep Curaçao als projectmanager, waar hij werkte aan diverse water- en stroomprojecten. Vervolgens stapte hij over naar "De Antillen" N.V., waar hij functies bekleedde als kostenschattingstechnicus, projectingenieur en senior calculator. Als projectmanager leidde hij hier vervolgens diverse wegenbouw- en huisvestingsprojecten.

Zijn carrière zette zich voort bij de Curaçaosche Wegenbouw Maatschappij (CWM), onderdeel van de Jansen de Jong Groep, waar hij diverse leidinggevende posities bekleedde, waaronder algemeen directeur van zowel de asfaltfabriek, als de afdeling zwaar materieel. Hier coördineerde hij belangrijke infrastructuurprojecten, zoals de Santa Barbara Plantation en het Renaissance Hotel in Curaçao. Ook werkte hij als projectcoördinator bij de Joint Venture CWM-MNO, waar hij verantwoordelijk was voor het begeleiden van grootschalige projecten.

Sinds 2015 heeft Edwin zijn eigen bedrijf en is binnen deze organisatie werkzaam als algemeen directeur. Vanuit deze functie heeft hij vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Hòfi Sint Joris. Binnen ons project houdt Edwin zich bezig met de ontwikkeling van de infrastructuur, waaronder wegen, afwatering, kavels, nissen, utiliteiten, hoog- en laagspanning, drinkwaterleidingen, distributieleidingen, huisaansluitingen, hydranten voor bluswater, en irrigatiewaternetwerken. Hij werkt nauw samen met ontwikkelaar Zeebries om de lay-out en grootte van de secties te bepalen.

Naast zijn professionele bezigheden heeft Edwin diverse hobby's. Hij geniet van fietsen (zowel wielrennen als mountainbiken), wing foilen op de Sint Jorisbaai en was ook één van de eerste kitesurfers op het eiland. Hij heeft bijgedragen aan het fatsoeneren van het Kitesurf Beach, waarbij hij met hulp van Yadira Bakhuis en andere kite-vrienden al het oud ijzer en vuil heeft verwijderd en het strand netjes heeft gemaakt.

Edwin kijkt positief naar de toekomst en ziet Hofi Sint Joris en diens omgeving als de grootste groeikern op Banda Ariba met een uniek potentieel. “Dit gebied wordt momenteel het meest gebruikt als recreatiegebied op Banda Ariba en de ontwikkeling van het gebied gaat hand in hand met deze recreatieve ontwikkelingen. De toenemende interesse voor het eiland vanuit de VS, Canada en Europa biedt kansen voor economische groei en het toerisme”, aldus Edwin.

Bij Hòfi Sint Joris zijn we buitengewoon blij met de inzet en het inzicht van Edwin Slieker. Zijn expertise en toewijding hebben een onmisbare bijdrage geleverd aan het succes van ons project en we kijken uit naar de verdere samenwerking en groei die hij ongetwijfeld zal brengen.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wintertuin Festival
Wintertuin Festival

Het Wintertuin Festival keert in september 2024 terug voor zijn zesde editie op Curaçao, met een programma dat dieper in de kracht van verhalen duikt om gemeenschappen te verbinden en wederzijds begrip te bevorderen. Dit tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op 14 en 21 september, is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel hoogtepunt …

Verantwoord Bouwen
Verantwoord Bouwen

Hòfi Sint Joris biedt de mogelijkheid om te wonen in een prachtige natuurlijke omgeving op Curaçao. Deze omgeving roept echter ook om een verantwoorde aanpak bij het bouwen van een huis. Duurzaam bouwen is niet alleen een trend, maar een noodzaak. We streven er dan ook naar om de eigenaren van de kavels op Hòfi Sint Joris zoveel mogelijk …

Maak kennis met ...
Maak kennis met ...

Rui da Silva, geboren in 1968 op het Portugese eiland Madeira. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de groenvoorziening en landscaping in Hòfi Sint Joris op Curaçao. Al ruim twaalf jaar werkt hij aan uiteenlopende hoveniersprojecten en zijn expertise en passie hem inmiddels onmisbaar gemaakt binnen ons team. Toen Rui dertien jaar oud was verhuisde hij …