Padelbaan

Padelbaan

Met trots kunnen wij aankondigen dat Hòfi Sint Joris binnenkort een nieuwe sportfaciliteit zal aanbieden: een padelbaan. Deze baan, geleverd door Padel Courts Deluxe in Alicante, wordt geplaatst op de kavel A20, direct naast het voetbalveld en belooft een mooie aanvulling te worden op de bestaande sportfaciliteiten die we aanbieden aan de bewoners van Hòfi Sint Joris.

Wat is Padel?
Padel is een sport die een combinatie is van tennis en squash, maar met enkele unieke aspecten die het toegankelijk maken voor spelers van alle niveaus. Het spel wordt gespeeld op een baan van 10 bij 20 meter, omringd door wanden van glas en een hekwerk, waarvan de wanden tijdens het spel mogen worden gebruikt. Hierdoor is padel een tactisch spel dat minder afhankelijk is van kracht, maar meer van strategie en samenwerking. Het spel wordt met vier personen gespeeld en de puntentelling is vergelijkbaar met die van tennis. Padel groeit snel in populariteit, en wij hopen dat deze baan onze gemeenschap aanmoedigt om de sport uit te proberen en te genieten van deze sociale en dynamische activiteit.

Panorama Padelbaan
Onze nieuwe padelbaan is een panorama baan. Dit betekent dat de achterkanten van de baan volledig vrij zijn van palen, wat zorgt voor een onbelemmerd zicht en een ruimtelijker gevoel tijdens het spelen. Deze keuze past perfect binnen onze visie om een open en uitnodigende omgeving te creëren voor sport en ontspanning. De kleur van de baan wordt donkergroen, passend bij de natuurlijke omgeving van Hòfi Sint Joris.

Installatie en beheer
De aanleg van de padelbaan wordt verzorgd door gespecialiseerde technici van Padel Courts Deluxe, die speciaal vanuit Spanje worden ingevlogen om de baan te installeren. De verwachting is dat de baan tegen midden november volledig klaar is voor gebruik. Dit biedt ons voldoende tijd om een beheerplan op te stellen dat zorgt voor optimaal onderhoud en goed gebruik van de baan. In samenwerking met Zeebries en het bestuur van de Stichting Hòfi Sint Joris werken we aan een plan dat ook andere faciliteiten, zoals het voetbalveld en de buitengym, omvat.

Reservering en toegankelijkheid
Om het gebruik van de padelbaan, het voetbalveld en de buitengym in goede banen te leiden, overwegen wij een reserveringssysteem in te voeren. Dit systeem zal het voor gebruikers mogelijk maken om gemakkelijk een tijdslot te reserveren, zodat iedereen optimaal gebruik kan maken van de beschikbare faciliteiten. Voor de buitengym wordt daarnaast nagedacht over maatregelen om de kostbare apparatuur te beschermen tegen misbruik en diefstal. De faciliteiten blijven in principe gratis toegankelijk voor alle kaveleigenaren, maar het is mogelijk dat er in de toekomst kosten zullen worden doorberekend voor het beheer en onderhoud.

Toekomstige ontwikkelingen
We zijn verheugd om deze nieuwe sportmogelijkheid te kunnen bieden aan onze gemeenschap en kijken uit naar de positieve impact die de padelbaan zal hebben. Padel is niet alleen een leuke en toegankelijke sport, maar ook een manier om samen te komen en actief te blijven. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen, zoals de exacte openingsdatum en het eventuele reserveringssysteem. Mocht je vragen of suggesties hebben over het gebruik van de padelbaan of andere faciliteiten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Long Table Curaçao 2024
Long Table Curaçao 2024

Op zondag 20 oktober 2024 zal het Renaissance Wind Creek Curaçao Resort het toneel zijn van een bijzonder evenement: de eerste editie van Long Table Curaçao. Dit eendaagse liefdadigheidsevenement, dat tussen 18:30 en 21:00 uur plaatsvindt, belooft een avond vol culinaire hoogstandjes en gemeenschapssfeer. Onder de sterrenhemel wordt …

Update Voortgang
Update Voortgang

De ontwikkeling binnen de gated community Hòfi Sint Joris gaat gestaag verder, met zowel grote als kleinere projecten die vorm krijgen. In dit artikel leest u over enkele mijlpalen en de voortgang op het gebied van infrastructuur en terreinontwikkeling. Op kavel A20 vinden op dit moment intensieve werkzaamheden plaats. Deze kavel is volledig …

Maak kennis met...
Maak kennis met...

Kyra Spierings, die in 2003 werd geboren in Helmond. Sinds deze maand is zij de nieuwe stagiaire bij Hòfi Sint Joris op Curaçao. In deze functie gaat Kyra praktijkervaring opdoen binnen ons verkavelingsplan, terwijl ze hierbij bijdraagt aan ons project. Ze is vastbesloten om veel te leren en haar kennis van de vastgoedontwikkeling verder te …